OBVESTILO POŠTE SLOVENIJE

Domov
Novica

OBVESTILO POŠTE SLOVENIJE

POŠTA SLOVENIJA OBVEŠČA VSE UPORABNIKE NJIHOVIH STORITEV!

Spoštovani!

kot ste zasledili iz medijev smo pri Pošti Slovenije z namenom preprečevanja širjenja okužb s koronavirusom in zaščito zaposlenih včeraj sprejeli dodatne ukrepe. Uporabnike storitev s temi ukrepi pozivamo, da gredo na pošto samo v primeru, če je to zares nujno potrebno.

S tem namenom smo skrajšali delovne čase vseh pošt, večina poštnih poslovalnic je tako od danes naprej odprtih od 9. do 15. ure, oziroma od 9. do 11. ure. Ob sobotah pošte začasno ne bodo poslovale, hkrati pa ne bosta poslovali dežurni pošti. Navedeno pomeni, da Pošta Slovenije ob sobotah ne bo izvajala dostave pošiljk.

Na poštnih okencih bomo začasno prenehali izvajati določene ne nujne storitve, še naprej pa bomo opravljali sprejem in izročanje poštnih pošiljk, bančne storitve in plačilni promet. Dostavo v želenem časovnem okvirju smo trenutno ukinili, torej izbira možnosti dostave do 10. ure, po 16. uri in dostava med 18. in 20. uro začasno ni več možna.

Prosimo, da pri morebitnih obiskih pošt dosledno upoštevate protokole za ohranjane zdravja in s tem predpisani režim vstopa v pošte, in sicer v omejenem obsegu. V poštnih prostorih se lahko sočasno nahaja zgolj toliko strank, kolikor je delujočih poštnih okenc, stranke pa ob tem upoštevajo priporočeno medsebojno razdaljo. Če so vsa delujoča okenca zasedena, vas prosimo, da počakate pred vhodnimi vrati poslovalnice, da pridete na vrsto in pri tem prav tako upoštevate varnostno razdaljo.

Aktualno stanje in spremembe lahko spremljate tudi na spletni straneh, kjer bomo še naprej objavljali aktualne novice o stanju v poštnem prometu.

POŠTA SLOVENIJE

 

Povezava:

https://www.posta.si/o-nas/novice/posta-slovenije-prilagaja-delovne-case-post

 

VARNO SPLETNO NAKUPOVANJE V OBDOBJU EPIDEMIJE

V času povečane nevarnosti okužbe s COVID-19 ter ukrepov, ki omejujejo gibanje prebivalstva, se pričakovano krepi nakupovanje preko spleta. Pri Pošti Slovenje smo zaradi lažje in predvsem varne dostave, sprejeli vrsto ukrepov, s katerimi bomo našim zaposlenim in VAŠIM kupcem odvzeli strah pred okužbo, hkrati pa zagotovili nemoteno spletno nakupovanje.

Ključni elementi varnega spletnega nakupa

 

Vljudno prosimo tudi za vašo pomoč pri informiranju vaših kupcev glede dogovora in koriščenja brezkontaktne vročitve/dostave paketov bodisi z objavo informacije na vaši spletnih strani ali v obvestilih o naročilu. Za podrobna pojasnila o varnem vročanju pošiljk lahko namreč obiščejo našo spletno stran.

Kupci naj sledijo navodilom v nadaljevanju:

  •  ob vročitvi se lahko (če in kjer obstaja možnost) dogovorijo, da pismonoša odloži pošiljko na primerno mesto (npr. okenska polica, pred hišo, pred blokom, pri lopi, …) in se tako izognejo fizičnemu kontaktu,
  • zagotovijo priporočeno razdaljo (vsaj 2 m),
  • ko se pismonoša umakne, varno prevzamejo pošiljko. Podpis v tem primeru ni potreben, saj je izvedena brezkontaktna predaja pošiljke.

V času koronaviusa smo izjemoma omogočili t.i. brezkontaktni  prevzem odkupnih zneskov (plačilo po povzetju z gotovino ali preko POS terminala), če uporabniki/kupci ne morejo priti na pošto in pismonoša oceni, da bo na spodaj opisan način lahko vročil paket.  V tem primeru priporočamo in prosimo, da sledijo navodilom:

  • Denar v primeru odkupnine (če in kjer obstaja možnost) odložijo na ustrezno mesto (npr. okenska polica, steber ograje...).
  • Umaknejo se na priporočeno razdaljo (2 m), da ga lahko pismonoša prevzame.
  • Če je le možno pripravijo točen znesek, da se izognemo nepotrebnim dodatnim rokovanjem z gotovino. 

 

Potrditev prevzema bomo v tem času tudi izvajali brezkontaktno, in sicer bo pismonoša v navzočnosti strank v dostavni dokumentaciji/aplikaciji ustrezno evidentiral prevzem pošiljke. Podpis v tem primeru ni potreben, saj je izvedena brezkontaktna predaja pošiljke.

Ta ukrep je namenjen ranljivim skupinam (starejšim, gibalno oviranim…), ki prevzem pošiljk težko opravijo na izročilnih poštah. 

Še enkrat se vam zahvaljujemo in sporočamo, da bomo storili vse, kar je v naši moči, da ob zaščiti zaposlenih in vaših kupcev, opravljamo dostavo hitro, brezhibno in v okvirih standardov kakovosti prenosa pošiljk. 

POŠTA SLOVENIJE

 

Povezava:

 https://www.posta.si/landing/varno-spletno-nakupovanje-v-obdobju-epidemije?utm_source=e-mail&utm_medium=e-pogodbeniki&utm_campaign=brezstika&utm_content=text-link

 

Nazaj na seznam novic

Vreme